My profile
My profile
Academyexpand_more
For jobsøgendeexpand_more
For virksomhederexpand_more
Find medarbejdereexpand_more
Kompetenceudviklingexpand_more
Bliv en mere attraktiv arbejdsgiverexpand_more
Hvorfor Academic Work?expand_more
Guidesexpand_more
Om osexpand_more
Om Academic Workexpand_more
Bliv en del af Academic Workexpand_more
CSR og miljøexpand_more
Vilkårexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Jobsøgning

Jeg fik afslag på min ansøgning - hvad gør jeg nu?

Det er altid hårdt at få et nej, når du har søgt dit drømmejob, men det er næsten uundgåeligt for de fleste jobsøgere. Hvorfor en anden fik jobbet kan naturligvis skyldes mange forskellige ting, hvoraf nogle kan påvirkes og andre ikke. Det, du kan påvirke er, hvordan du vælger at reagere, og hvad du tager med dig fremover. I denne artikel deler vi fem gode råd til at hjælpe dig videre i din jobsøgning.

1. Reagér professionelt

Fra det øjeblik du modtager af afslag, er næste fase i jobjagten allerede i gang, og din reaktion på de dårlige nyheder kan have konsekvenser. Husk at takke rekrutteringskonsulenten for deres tid og jobsamtalen. Det er i orden at udtrykke sin skuffelse over afslaget, men det er lige så vigtigt at udtrykke din begejstring for muligheden for et kommende samarbejde. Vær kortfattet, professionel og positiv - selvom det måske er det modsatte af det, du føler. At lade døren stå på klem er smart, da den samme arbejdsgiver kan bruge dine kompetencer i fremtiden.

– Som en del af det at reagere professionelt, synes jeg godt du kan tillade dig at spørge efter feedback, hvis du har lagt tid og energi i din ansøgning. Feedback er som regel noget du kan lære af, men husk at være åben for feedback, ellers kan det være lige meget at spørge. Og selvom du måske ikke er enig, så tak for feedbacken og efterlad et godt sidste indtryk - Marlene Hansen, Head of People and Performance, Academic Work.

2. Lær af dine fejl

Når den første skuffelse er ovre, kan det være det en god idé at evaluere hele processen, så du kan lære af den og drage nytte af den i fremtiden. Efter hver samtale, der ikke gav det ønskede udfald, så tænk over, om der var noget, du kunne have gjort anderledes. Har rekrutteringskonsulenten evt. feedback eller kommentarer til områder, hvor du manglede specifikke færdigheder eller erfaring? Hvis ja, kan du styrke og videreudvikle din profil for at undgå afslag fremadrettet? Konstruktiv selvkritik kan være forskellen mellem succes og fiasko i din videre jobsøgning.

3. Op på hesten igen

Når du har reflekteret over, hvordan tingene gik, er det bare at begynde at søge andre stillinger. Der findes ingen bedre måde at komme over skuffelsen på, end at få et andet job! Det er forståeligt, at du kan føle dig skuffet, når du går glip af et job, som du har lagt meget tid og energi i at få - men sandsynligheden for, at du finder et andet job, hvor du kommer til at trives lige så godt, er rigtig stor. Start jobsøgningen med det samme for at være sikker på, at du ikke går glip af stillingen, der kan vise sig at være det bedste job for dig.

4. Vær ikke bange for at prøve noget nyt

Hvis du finder det vanskeligt at finde ledige stillinger, der interesserer dig, så kan det være tid til at prøve noget nyt. Søgte du nu også den rigtige stilling, eller var det virksomheden, og ikke stillingen, som du drømte om i din sidste ansøgning? Hvis dette er tilfældet, så er det en god idé at udvide din søgning, og overveje andre stillinger, du er kvalificeret til.

Eller måske er det egentlig det modsatte, og det er typen af virksomheder, du søger job hos, der er problemet. Hvis mulitnationale selskaber ikke lige er dig, hvorfor så ikke overveje en spændende opstartsvirksomhed, hvor du kan være med til at bygge noget op fra bunden? Den helt rigtige stilling til dig er derude, det er blot et spørgsmål om at søge det rette sted.

5. Hav tålmodighed - og den rette timing

I forbindelse med jobsøgning er timing afgørende. Jobsøgning i dag er en disciplin i sig selv, og et grundigt benarbejde, feedback og timing er blandt grundstenene i din søgning. Du kan øge dine chancer for at lande drømmejobbet ved at oprette en profil hos Academic Work, og være blandt de første til at modtage relevante stillinger, der matcher netop dine kompetencer. Opret en jobagent her.

– Et godt råd fra mig er at søge hurtigst muligt. Selvom der findes en ansøgningsfrist, så søg så snart du ser jobbet. Vi hos Academic Work og mange andre virksomheder arbejder med løbende rekruttering, hvilket vil sige, at vi kigger på ansøgningerne i den rækkefølge, som de er kommet i. Vent derfor ikke med at søge dit kommende job - Marlene Hansen, Head of People and Performance, Academic Work.

Leder du efter nyt job?

Vi har hjulpet mange studerende og akademikere i starten af karrieren med at finde et job. Vil du tage det næste skridt i karrieren? Hvis du opretter en jobagent gennem os, sender vi personlige jobanbefalinger direkte i din indbakke. Let og smart!

Opret en jobagent

Din karrierepartner

Skal vi være din karrierepartner? Vi kan hjælpe dig med at finde dit næste job! Når du er konsulent hos os har du mulighed for at prøve forskellige roller, du opbygger dit netværk og vi tilbyder karriererådgivning. Læs mere om, hvordan det er at arbejde som konsulent hos os.

Se vores ledige stillinger